moreska.hr | Nastup folklorne sekcije
15536
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15536,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

Nastup folklorne sekcije

Početkom 2015. godine obnovljena je folklorna sekcija Društva.  Sekcija broji 30-ak članova, a voditelj sekcije je Janja Lozica, prof. kineziologije. Trenutno aktivno plešu Linđo na svim komercijalnim nastupima Društva u ljetnim mjesecima.

Linđo je jedan od najpopularnijih plesova dubrovačke okolice, a pleše se uz pratnju starinskog glazbala lijerice. Pleše se u parovima raspoređenima oko svirača, a plesne naredbe u duhovitim, nerijetko i dvosmislenim stihovima glasnim povicima izvikuje kolovođa koji u oštrome tonu i ritmu određuje parove i promjene plesnih figura te bodri plesače koji se nadmeću u improvizacijama.

Nastup folklorne sekcije

Početkom 2015. godine obnovljena je folklorna sekcija Društva. Sekcija broji 30-ak članova, a voditelj sekcije je Janja Lozica, prof. kineziologije. Trenutno aktivno plešu Linđo na svim komercijalnim nastupima Društva u ljetnim mjesecima.

Date

20 November

Category
Moreška